Kvinder og teknik…

January 28th, 2009

- Hej skat. Jeg vil gerne optage noget på videoen i aften, hvad skal jeg gøre med de to fjernbetjeninger?
- Ok, altså fjernsynet skal stå på videokanalen, det er nr 9, og så skal videoen stå på den kanal, du…
– JEG GIDER IKKE HØRE PÅ ALT DET  – BARE SIG MIG HVAD JEG SKAL TRYKKE PÅ!!!

Jo, det er et utaknemmeligt job at være konsulent i A/S Tosomheden, når man nu gerne vil vise hende, hvordan tingene fungerer. (Det er mange år siden forholdet sluttede :-)

Kvinder vil bare ha’ at skidtet virker, og så må vi andre finde ud af hvordan. Men hvis nogle skulle være i tvivl: Vi mænd gider heller ikke læse manualer! De er elendige, uforståelige og lavet af tekniske nørder.

Min far ville have sagt, at forskellen ligger i generne, men den holder ikke i dag. Ikke hvis han havde mødt Jane, derfor nogle år siden lavede et lille frækt program til min pc og viste mig forskellen mellem Windows 98 og NT.

Er det kun opdragelsen, der gør, at drenge altid leger, prøver, undersøger og skiller det hele ad, og dermed finder ud af hvordan det virker – mens teknik kun tænder pigerne, hvis de kan bruge det til noget fornuftigt? Min mor lærte mig at bruge symaskinen, og her var hun virkelig en ørn, men da hun fik en strikkemaskine, så far og jeg blot undrende til fra sidelinien.

Den betyder nok meget, den konkrete nytteværdi. Mange år efter mødte jeg en amerikansk kvinde, som havde en erotisk butik, og det åbenbarede en ny verden af avancerede massageapparater – til lysnet, til batterier og med variabel hastighed. Jeg kom på kursus hos en entusiastisk ekspert – og bestod prøven med tilfredsstillende resultat.

Mænd har lært meget af kvinder, og måske kunne vi omvendt smitte jer med lidt af den gudbenådede nysgerrighed, der er årsagen til, at vi er jeres konsulenter – selv på områder, vi ikke aner en dyt om. Det ville også gøre jer mere uafhængige af maskulin bistand, når der opstår et teknisk problem. Men så har I måske mistet en oplagt mulighed for at komme i kontakt med os?

© Jesper Madsen 2003

Leave a Reply